DANNERHØJ GRUPPE

- spejd er sejt!

De hårde facts

Hvornår er der spejder?

  • Hver tirsdag kl. 17.00-18.30 for børn i 0.-1. klasse
  • Hver tirsdag kl. 18.30-20.00 for børn i 2.-3. klasse
  • Hver tirsdag kl. 18.30-20.30 for børn i 4. klasse og opefter
  • Ingen spejder i skoleferierne

Hvad koster det? 

  • Kontingent kr. 430 pr. halvår
  • Søskenderabat for flere spejdere
  • Indmeldelse koster kr. 125

Hvordan kommer jeg med?

  • Bare kom! Vi holder til på Spejdergården, Hellevadvej 51, Klokkerholm
  • Vil du vide mere, så skriv til os på kontaktsiden.

Spejdergrupper under Det Danske Spejderkorps har egen bestyrelse med ansvar for de store linier i gruppen, herunder bl.a. økonomi, rammer for spejderarbejdet, samt at gruppen udøver spejderarbejdet i følge korpset love og regler.

Medlemmer af bestyrelsen vælges for 2 år ad gangen på gruppens årlige grupperådsmøde, der kan sammenlignes med en generalforsamling. Ifølge korpsets love tilstræbes bestyrelsen at bestå af lige dele forældre, ledere og unge spejdere mellem 15 og 23 år. Gruppelederen er automatisk medlem af bestyrelsen, mens formand og kasserer vælges blandt forældremedlemmer.

Følgende er medlem af Dannerhøj Gruppes bestyrelse:

  Formand Pernille Dalbjerg Sørensen, tlf: 98284838
  Kasserer Mette Warming Nielsen
 

Forælder Ina E. M. Østergaard
Forælder Palle Olsen

   
  Gruppeleder Tinna Klingberg, tlf: 98147834 - 20937190
  Mikroleder Sine Storgaard Larsen
Tropsleder Tinna Klingberg
   
 

Klanspejder Anne Daugberg
Klanspejder Frida Dalbjerg Kunnerup
Klanspejder Mikkel Klingberg
Klanspejder Kristine Veggerby Hansen

 
   

Dannerhøj Gruppe har en solid ledergruppe med stor erfaring og aldersspredning, hvor sammenholdet er i højsædet.

Ledergruppen består af:

  Gruppeleder Tinna Klingberg, tlf: 98147834 - 20937190
  Mikroleder Sine Storgaard Larsen, tlf: 28936637
Mikroleder Rasmus Henningsen
Mikroassistent Asta Kunnerup
  Minileder Anders Christensen, tlf: 27219723
Minileder Jørn Andersen
Minileder Heidi Mølbjerg
  Juniorleder Jan Bastholm, tlf: 42131033 
Juniorleder Anne Daugberg
  Tropsleder Tinna Klingberg, tlf: 98147834
Tropsleder Mette Chemnitz
  Klanleder - ingen p.t.


E-mail til ledere kan sendes på: funktion (fx mikroleder) + @ + klokkerholm-spejderne.dk
fx Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

"Spejdergården" er vores daglige tilholdssted, og her holder vi vores ugentlige møder. Her er god plads til forskellige aktiviteter både inde og ude. Huset har 4 patruljerum, samt et større lokale. Laden indeholder et meget stort rum med højt til loftet, et stort værksted, og et depotrum, og grundens 5 tønder land i kuperet terræn giver gode muligheder for friluftsaktiviteter.

 

 

 Klanspejder

For klanspejderne (senior) er kammeratskabet i og ansvar over for patruljen i centrum. Seniorer vælger selv deres leder, og de bestemmer selv deres aktiviteter. Som senior afprøver man det mere udfordrende og uafhængige spejderliv, hvor man i sin klan selv planlægger og gennemfører aktiviteter og ture.

I seniorklanen har alle ansvar for udviklingen og gennemførelsen af projekter. Det giver ny viden, udvikler den enkeltes evner og styrker sammenholdet. Seniorers aktiviteter spænder bredt fra projekter over flere måneder, en tur i teatret eller vandreture i de norske fjelde med overnatning i det fri.

For seniorspejderne er der også gode muligheder for at deltage i kurser tilrettelagt for seniorerne. Seniorer tager ofte også på tur sammen til internationale lejre og projekter. Uanset om du har erfaring som spejder eller ej, kan du som senior i DDS blive en del af en stærk patrulje.

I Dannerhøj Gruppe er klanspejderne mellem 16 og 23 år.

tropTropspejder

Tropspejdere laver aktiviteter, der kræver mere af dem end tidligere. Her dyrker spejderne kammeratskabet og de sjove og udfordrende aktiviteter. Samtidig får de mere og mere ansvar for sig selv og hinanden.

Aktiviteterne hos tropsspejdere er f.eks. teltlejre, vandreture med oppakning, orienteringsløb, projekter der skal bygges og kanoture på de danske åer. Det er typiske spejderaktiviteter, hvor tropsspejderne bruger deres grundlæggende spejderfærdigheder i praksis.

I troppen står spejderne selv for deres patruljemøde sammen med en jævnaldrende patruljeleder. Spejderne træffer selv de fleste beslutninger, om hvad de vil, og hvordan møder og aktiviteter skal foregå. De kan altid få hjælp fra ældre ledere.

Som tropsspejder kan man tage på kurser og få nogle redskaber til, hvordan man leder en patrulje. I troppen lærer man en masse om sig selv og hinanden, og man får nye muligheder for at mødes med spejdere fra andre steder i verden.

I Dannerhøj Gruppe er man tropspejder, når man går i 6. til 9. klasse.

juniorJuniorspejder

Juniorspejdere er meget aktive. De tager på mange ture og prøver nye aktiviteter, hvor de lærer at værne om naturen og klare sig selv.

Juniorer mødes i spejderhytten, arrangerer orienteringsløb og tager på ture, hvor de sover i telt og selv laver mad over bål. Juniorer træner de grundlæggende spejderfærdigheder og lærer bl.a. at håndtere en økse og rejse et telt alene.

Som junior får man mere ansvar. Patruljen begynder at klare sig selv på de ugentlige møder, hvor de planlægger deres aktiviteter. Patruljen er vigtig for juniorspejdere. I patruljen løser de deres opgaver i fællesskab, med hjælp og instruktion fra erfarne spejdere og ledere.

En juniorspejder er større end "de små", men mindre end de store. Derfor kan juniorer allerede en masse som spejdere, men de har også mange spejderoplevelser til gode.

Juniorspejdere i Dannerhøj Gruppe går i 4. og 5. klasse.

mini2Minispejder

Minispejderne bruger naturen som legeplads. Derfor tilbringer de meget tid ude i naturen, mens de træner deres spejderfærdigheder og lærer at færdes i naturen.

Naturen er i brug sommer, vinter, efterår og forår, hvor den byder på forskellige udfordringer og muligheder, der skal udforskes.

Som mini tager man på små hytte- eller teltture, laver opgaveløb i skoven, kigger på dyrespor, arbejder med kort og kompas og øver sig i at binde knob og bruge kniv. Minierne løser sjove og spændende opgaver sammen i gruppen.

Hos minierne er det vigtigt at skabe et godt kammeratskab i gruppen. Det gør det sjovere, når man i fællesskab skal løse opgaver og blive klogere på naturen og spejderlivet.

Minispejdere i Dannerhøj Gruppe går i 2. og 3. klasse.

mikroMikrospejder - hvad er det for en størrelse?

Mange børn starter som mikrospejdere. Her lægges fundamentet for mange år med kammeratskab, friluftsliv og sjove og udfordrende aktiviteter.

Som mikro lærer man at bruge sine sanser. I spejderhytten bruger mikroerne en del tid på at synge, lege og fortælle historier. Mikroer udforsker naturen og verden ved at lytte til, røre ved, se og smage på spændende, sjove og skøre ting.

Mikrospejdere har spejderhytten som deres faste tilholdssted. Her findes det udstyr og de ting, spejderne har samlet, og som alle bruger.

Mikroer går også på opdagelse ude i naturen og i skoven, hvor de leger, bygger huler og laver mange andre aktiviteter. På den måde lærer mikroerne naturen at kende.

Hvornår kan jeg starte?

I Dannerhøj Gruppe kan man starte som mikrospejder, når man går i børnehaveklasse. Man er mikrospejder i 2 år, så når man starter i 2. klasse rykker man op til minispejderne.

Mikrospejderne holder møde hver mandag fra kl. 17.00 til 18.30.

Kalender

loader
feb
22

22.02.2022

apr
23

23.04.2022

feb
22

22.02.2023

apr
23

23.04.2023

feb
22

22.02.2024

apr
23

23.04.2024

feb
22

22.02.2025

apr
23

23.04.2025

feb
22

22.02.2026

apr
23

23.04.2026